czech english

Eurobot 2008

Mission to Mars

Eurobot je amatérská robotická soutěž pro týmy mladých lidí z celého světa, kteří jsou sdružení buď ve studentských projektech, nezávislých klubech nebo výukových projektech. Letos budou roboti hledat známky života na Marsu. Roboti mohou nalézt dva druhy geologických vzorků, které by mohly obsahovat život. Tyto vzorky jsou reprezentovány barevnými míčky. Vzorky je potřeba udržet v co nejlepším stavu a dopravit na Zemi…


Eduro Team — český Eurobot 2008 z pohledu účastníka
Eduro Team je jeden ze sedmi týmů, které se homologovaly do českého národního kola soutěže Eurobot 2008. Nakonec skončil na 4. místě, ale získané zkušenosti se jeho členům jistě vyplatily. A jak to tedy všechno v detailu vypadalo?

Pozvánka na robotický den — Eurobot, soutěž minisumo a další
Do soutěže Eurobot se letos přihlásilo 11 českých týmů, ze kterých bude třeba vybrat 3 nejlepší, postupující do mezinárodního finále v německém Heidelbergu. Stejně jako v minulých letech bude české kolo soutěže Eurobot doprovázeno dalšími aktivitami. Těšit se můžete opět na minisumo nebo na novou soutěž Eurobot Junior a různé ukázky robotů. Akce se uskuteční v sobotu 3.5.2008 v Klubu MLEJN a bude pro veřejnost přístupná 10-17h.

Pravidla — Mission to Mars
Roboti se v roce 2008 vypraví na Mars, aby hledali možné stopy života v geologických vzorcích. Ty budou posílat k další analýze zpět na zem. Protože vzorky musí zůstat v co nejlepším stavu, je lepší je posílat zmrazené - buď v chladících kontejnerech, anebo v obyčejném kontejneru, ale obložené ledem.