czech english

Robotour 2016

automatická nakládka/vykládka

Jedenáctý ročník soutěže outdoorových autonomích robotů se bude konat v Německu, našeho posledního, dosud nenavštíveného, souseda. Pro zpestření bude nově možné náklad automaticky na startovní pozici nakládat a v cíli vykládat. Toto je pouze extra bonus, tj. loňské stroje je možné použít i nadále. Některé soutěžící možná potěší kombinace menšího nákladu spojeného s automatikou. Kdy a kde se bude akce konat? Deggendorf, 17. září 2016.


Výsledky — vítězem ultra-mokré Robotour je tým Istrobotics!
Jedenáctý ročník soutěže Robotour byl rozhodně nejdeštivější. Pršelo až cedilo bez přestávky celý den, chvílemi i vodorovně, protože od Dunaje i dost fičelo. Byla to tedy challenge nejen pro senzory a elektroniku, ale také pro týmy samotné. Přesto to 12 robotů nevzdávalo a soutěžilo! Istrobotics byl jasný vítěz s více jak 600 body …

Představení týmů — Raptors, Quadrons, WallE, ...
Na Robotour 2016, která se bude konat v Deggendorfu/Něměcko, se registrovalo 14 týmů. To je celkem pěkný začátek druhé dekády této soutěže. Za zmínku také stojí informace, že soutěž už není pouze českou doménou — 5 týmů je z Německa, pouze 4 týmy z České republiky, 2 z Polska, 2 ze Slovenska a 1 ze Švýcarska. Jsem moc rád, že uvidíme 5 nových týmů, ale novinky nás čekají i od starších týmů, které upgradeovaly své roboty, senzory, software …

Registrace — formulář a požadavky
Registrace pro Robotour 2016 je stejná jako loni. Vedle krátkého popisu hardware a software robota, je povinné i YouTube video demonstrující, že je robot schopen homologace. Termín registrace je 31. červenec 2016.

Pravidla

Letos dochází k drobné změně pravidel: robot může automaticky naložit a případně i v cíli vyložit náklad. Jsou za to bonusové body. Jako alternativa k sudu jsou teď i možné 500ml plechovky, pokud jsou automaticky nakládány. Loňské pravidlo, kdy bodově nejlepší tým startuje na konci konvoje, zůstává v platnosti.
Detailní pravidla jsou k dispozici na GitHubu s tagem ROBOTOUR2016: česky a anglicky.

Ukázky cestiček v Deggendorfu

Lokalita

Soutěž bude probíhat v několika sousedních lokalitách, viz přehledovou mapu.
přehledová mapa
přehledová mapa
Základna bude na Technishe Hochschule Deggendorf, část soutěže bude v Donaupark, dále v Stadthallenpark a konečně v univerzitním campusu.

Pokud chcete soutěž nějakým způsobem podpořit nebo máte nějaké doplnění/dotaz, tak se nám prosím ozvěte pomocí kontaktního formuláře.