czech english

Online sledovaní robotů

letošní průběh soutěže Robotour můžete sledovat online

Podobně jako v roce 2007 chceme i letos použít on-line sledování robotů na trati. Díky sponzorům budou roboti vybaveni sledovací jednotkou, která bude vysílat jejich aktuální GPS souřadnice na server. Z našich webových stránek pak bude probíhat on-line prezentace.

Časový rozvrh

Soutěžit se letos bude ve čtyřech kolech. Jejich start je plánován sobotu 26. září 2009 na 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00. Trasy budou pro každé kolo jiné. Všichni roboti budou startovat z náhodných pozic, které si jejich zástupci v týmu krátce před startem vylosují. Na zdolání okruhu mají roboti 30min a při nárazu či vyjetí bude jejich pokus ukončen. Zároveň bude vypnuto jejich trackovací zařízení. Online akci tedy pravděpodobně uvidíte pouze v půlhodince po startu. Skóre bude aktualizováno vždy po ukončení kola.
p.s. pokud bude na co koukat, tak bychom prezentaci doplnili o „off-line” verzi, kdy si zde budete moci přehrat průběh jednotlivých kol.

Technologie

Roboti jsou vybaveni sledovacím zařízením VTU009 zapůjčeným firmou MapFactor a získaná GPS data jsou posílána na server pomocí GPRS/EDGE díky SIM kartam zapůjčeným od mobilního operátora T-Mobile. K zobrazení pozic je pak použito Google Maps, které jsou integrovány pomocí JavaScriptu, pythonu a jednoduchého wrapperu na sledování pro přistup k datům na serveru MapFactoru. Jako základ byl použit program, který pro prezentaci v roce 2007 připravilo Research And Development Centre (RDC).

Linky

Online sledování