czech english

Švýcarsko v přímém přenosu

aktuální zprávy z mezinárodního finále

Ve Švýcarsku nyní probíhá mezinárodní finále soutěže Eurobot 2005. Mezi jinými se učastní i tři české týmy: R-team z Rychnova, Sirael z Prahy a Junior z Brna. Jelikož máme zahraniční dopisovatele online, budeme se snažit sbírat aktuální zprávy… a jak to dopadlo? R-team je druhý na světě!!!

Eurobot 2005

Těžko řící, jak moc zprávy budou „online” — spíše se pokusíme alespoň něco zachytit, včetně pár fotek. Vypadá to, že by časem mohl fungovat link EurobotLive. Aktuální fotky dal na web také David Obdržálek.

Zprávy – sobota 21. kětna 2005

Tak předně dorazil link na web R-teamu, který sepisuje pěkný deník (den první). Hotov je prý už den druhý, ale v 21:15 ještě nebyl on-line. Podle vtipného komentáře dne prvního je ale jistě nač se těšit
David dal na web další fotky a popisy. Je na nich několikrát vidět dopravní prostředek Segway, takže by býval byl jistě zájem i u nás.
Konečně dorazily dva maily od Jirky Iši, že proběhla první tři kvalifikační kola a že se zatím moc nedaří. Cituji:
Ve druhem kole Siraelci dokazali zablokovat oba souperovy roboty v rohu, takze
jim byl zapas scratchovan. 7:0 pro soupere.

Treti kolo:

Brnaci prohrali, neb je souper chytil/skripnul za cumak a jim neseply narazove
spinace. Takze nedojeli moc daleko. 17:7 pro soupere (Microb Technology - ze by
francouzsti sampioni?) Rychnovaci se zasekli v rohu, souper shodil vse a jeste
jednu postavil. Takze 19:12 pro soupere.  Siraelci neodjistili emergency
switch, takze je porazil 1:0 team Automatici Pisa, ktery svou Koalu rozjel
rovne do prikopu.  JIRKA

PS: Ctvrte kolo ma zacit v 16:30

Zprávy – neděle 22. května 2005, 12h

Aktuální mezivýsledky lze vidět na stránkách Results-Eurobot. Ve 12h to vypadalo následovně:
pořadíjméno týmuzeměbody
1. RCVA Francie 108
2. Team Dare Holandsko 106
3. Club Robotique ESEO Francie 104
4. Microb Technology Francie 103
5. TTT Belgie 95
6. Megatronics Sharks Švýcarsko 90
7. Autelo Švýcarsko 86
8. New Technics Bowling Švýcarsko 85
12. Junior Česká republika 75
14. R-team Česká republika 72
32. TUKE-Robotics Slovenská republika 28
35. Sirael Česká republika 19
V tabulce je celkem 42 týmů, kterým se podařilo homologovat. Situace je tedy zatím ještě dost dramatická. Sirael i TUKE-Robotics jsou už z boje vyřazeni: pozice na 16tém místě má 68 bodů. Moc držíme palce týmu Junior a R-team… oba mají šanci se dostat do vyřazovacího osmifinále.
Jinak je vidět, že nejlepší místa jsou (jako vždy) obsazena týmy z Francie a Švýcarska. Neprosadil se dokonce ani velmi dobrý TeamID, který jsme viděli v na robotickém dni v Praze. Skončili čtvrtí ve Švýcarské kvalifikaci a při vyřazovacím pavouku vypadli (sedmé místo). Do mezinárodního finále tedy nepostoupili.

Happy End! – neděle 22. května 2005, večer

V 17:30 jsem dostal mail: 32. TUKE-Robotics Česká republika 28 asi nie su z CR :) Snazil som sa pozerat priamy prenos, len skoda ze moc vypadaval. Ale finale som videl a gratulujem R-teamu, ktory si vybojoval druhe miesto. Pablo
Tak nejprve oprava — omlouvám se TUKE-Robotics, že jsem je CopyPastenul jako z České republiky. Těch překlepů tady bude pravděpodobně více. Na druhou část mailu jsem uplně poskočil ze židle: cože, R-team byl druhý?!!!!! V kvalifikaci skončili na čtrnáctém místě (ta tabulka se nakonec už neměnila, tj. mezi 16 nejlepších postoupily oba týmy: Junior a R-team!!!). Už se moc těším na detailní popis, ale určitě to bylo drama. Toto je zatím nejlepší výsledek pro ČR!

Video

DARH a spol.

Paralelně se soutěží probíhá i mnoho robotických aktivit. Jednou z nich je konference DARH (1st International Conference on Dextrous Autonomous Robots and Humanoids), které se účastní i někteří z našich studentů.
Dále pokud jste sledovali průbeh soutěže Judo v simulátoru Webots, tak ta bude mít letošní finále také v rámci festivalu.


Máte-li jakékoli připomínky či návrhy, tak neváhejte a kontaktujte nás.