czech english

Eurobot 2005

Bowling

Bowling is the theme for the next year of Eurobot. The year 2005 brings some innovations. Among them the most important is probably the place of the international finale. For the first time it is going to be outside of France, in Switzerland, Yverdon Les Bains. The date of the finale is set to 19th through 22nd of May 2005. There is also going to be a second Czech Eurobot Cup during the Robotic Day planned for 23rd of April 2005.


R-team deník — cesta ke stříbru
R-team z Rychnova nad Kněžnou se v letošním finále soutěže Eurobot 2005 umístil na výborném druhém místě. Co však tomuto úspěchu předcházelo a jak to teď vidí členové týmu? O tom již hovoří jejich deníček… (pozor je to dlouhé vyprávění!)

Švýcarsko v přímém přenosu — aktuální zprávy z mezinárodního finále
Ve Švýcarsku nyní probíhá mezinárodní finále soutěže Eurobot 2005. Mezi jinými se učastní i tři české týmy: R-team z Rychnova, Sirael z Prahy a Junior z Brna. Jelikož máme zahraniční dopisovatele online, budeme se snažit sbírat aktuální zprávy… a jak to dopadlo? R-team je druhý na světě!!!

Robotický den — Eurobot Czech Cup 2005, MiniSumo...
Tak i druhý ročník českého kola soutěže Eurobot se vydařil. Měli jsme trochu obavy z Brooksova pravidla, že druhý systém je vždycky nejhorší, ale dopadlo to dobře. Sportovní halu si pochvalovali diváci i týmy. A kdo tedy zvítězil a které tři týmy postupují do mezinárodního finále ve Švýcarsku?

Pozvánka na robotický den — soutěže a ukázky robotů, přednášky...
Stejně jako v loňském roce bude české kolo soutěže Eurobot pořádáno v rámci Robotického dne spolu s dalšími aktivitami. Robotický den se uskuteční v sobotu 23.4.2005 v hale TJ Pankrác, Lomnického 1, Praha 4 (u stanice metra Pražského povstání). Hlavní program bude mezi 10 a 17 hodinou, návštěvníci kromě českého kola soutěže Eurobot uvidí i další zajímavosti, například ukázku robotického zápasu v Sumo, seznámí se s robotem-záchranářem Orfeem, prohlédnou si zajímavý „dopravní prostředek” Segway anebo dálkově řízenou sekačku Spider do nepřístupného terénu… Robotický den je veřejnosti volně přístupný.

Představení týmů — které tři týmy tipujete na postup?
České národní kolo bude již brzy, a tak by asi bylo rozumné udělat nějaký přehled kolik bude týmů a co zhruba mohou diváci očekávat. Tak první dobrá zpráva: týmů bude 3x více než loni! Druhá dobrá zpráva: vedle výtvorů českých týmů se objeví i roboti se svými autory ze Slovenska a Švýcarska…

Registrace a FAQ1 — konec ledna se blíží!
Oficiálním termínem pro ukončení registrace na soutěž Eurobot 2005 je 31.leden 2005. Do tohoto data je třeba zaslat vyplněný formulář na adresu organizátorů. Vzhledem k tomu, že počet týmů v České Republice zatím není třeba nijak uměle omezovat, rozhodli jsme se tento termín pro české kolo neoficiálně prodloužit do konce února 2005. Přesto neváhejte!

Rules — Bowling
The 2005 theme is Bowling. The goal of the competing robots is to knock over as many skittles as possible of its own color and possibly put up the opponent's skittles. The time is again limited to 90 seconds. The mission is going to be hindered by unknown bridge and skittle positions. They are going to be placed randomly, as the trend of the recent years is to prefer smart strategies able to react to its environment against fixed automata.