czech english

Eurobot 2005

Bowling

Bowling to je téma dalšího ročníku mezinárodní soutěže Eurobot. Rok 2005 přináší pár novinek, z nichž asi nejvýznamnější je změna místa konání mezinárodního finále soutěže. Poprvé se bude konat mimo Francii, a to ve Švýcarsku v městečku Yverdon Les Bains ve dnech od 19. do 22. května 2005. V roce 2005 se bude konat i druhý Czech Eurobot Cup v rámci robotického dne (v sobotu 23. dubna 2005 od 10h). Stejně jako i minulý rok bude i tento přístupný veřejnosti. Místo konání: TJ Pankrác, Lomnického 1, Praha 4.


R-team deník — cesta ke stříbru
R-team z Rychnova nad Kněžnou se v letošním finále soutěže Eurobot 2005 umístil na výborném druhém místě. Co však tomuto úspěchu předcházelo a jak to teď vidí členové týmu? O tom již hovoří jejich deníček… (pozor je to dlouhé vyprávění!)

Švýcarsko v přímém přenosu — aktuální zprávy z mezinárodního finále
Ve Švýcarsku nyní probíhá mezinárodní finále soutěže Eurobot 2005. Mezi jinými se učastní i tři české týmy: R-team z Rychnova, Sirael z Prahy a Junior z Brna. Jelikož máme zahraniční dopisovatele online, budeme se snažit sbírat aktuální zprávy… a jak to dopadlo? R-team je druhý na světě!!!

Robotický den — Eurobot Czech Cup 2005, MiniSumo...
Tak i druhý ročník českého kola soutěže Eurobot se vydařil. Měli jsme trochu obavy z Brooksova pravidla, že druhý systém je vždycky nejhorší, ale dopadlo to dobře. Sportovní halu si pochvalovali diváci i týmy. A kdo tedy zvítězil a které tři týmy postupují do mezinárodního finále ve Švýcarsku?

Pozvánka na robotický den — soutěže a ukázky robotů, přednášky...
Stejně jako v loňském roce bude české kolo soutěže Eurobot pořádáno v rámci Robotického dne spolu s dalšími aktivitami. Robotický den se uskuteční v sobotu 23.4.2005 v hale TJ Pankrác, Lomnického 1, Praha 4 (u stanice metra Pražského povstání). Hlavní program bude mezi 10 a 17 hodinou, návštěvníci kromě českého kola soutěže Eurobot uvidí i další zajímavosti, například ukázku robotického zápasu v Sumo, seznámí se s robotem-záchranářem Orfeem, prohlédnou si zajímavý „dopravní prostředek” Segway anebo dálkově řízenou sekačku Spider do nepřístupného terénu… Robotický den je veřejnosti volně přístupný.

Představení týmů — které tři týmy tipujete na postup?
České národní kolo bude již brzy, a tak by asi bylo rozumné udělat nějaký přehled kolik bude týmů a co zhruba mohou diváci očekávat. Tak první dobrá zpráva: týmů bude 3x více než loni! Druhá dobrá zpráva: vedle výtvorů českých týmů se objeví i roboti se svými autory ze Slovenska a Švýcarska…

Registrace a FAQ1 — konec ledna se blíží!
Oficiálním termínem pro ukončení registrace na soutěž Eurobot 2005 je 31.leden 2005. Do tohoto data je třeba zaslat vyplněný formulář na adresu organizátorů. Vzhledem k tomu, že počet týmů v České Republice zatím není třeba nijak uměle omezovat, rozhodli jsme se tento termín pro české kolo neoficiálně prodloužit do konce února 2005. Přesto neváhejte!

Pravidla — Bowling
Tématem pro rok 2005 je Bowling. Cílem soupeřících robotů je během 90 sekund porazit co nejvíce kuželek vlastní barvy a případně postavit kuželky protivníka. Úkol budou ztěžovat předem neznámé pozice mostů a základen kuželek. Ty se budou losovat z několika definovaných variant. Toto je trend posledních let, aby byl dán dostatečný prostor chytrým strategiím a nezaručoval vítězství dokonalých automatů.