czech english

Robotour 2018

QR-kódy

Třináctý ročník soutěže outdoorových autonomních robotů se bude konat na zámku Lednice a stejně jako loni přinese dobné změny pravidel. Opustíme bodovanou automatickou nakládku a zavedeme čtení QR-kódu v místě nakládky, který bude obsahovat souřadnice vykládky). Dále zavedeme bodové penále za vyjetí z cesty s novou možností indikovat žádost o předčasné ukončení pokusu. Autonomní, servisní a semi-autonomní oblasti zůstávají. Kdy a kde se bude akce konat? Lednice, 15. září 2018. (Update 12/9/2018 odkaz na live.robotour.cz)


Robotour 2018 - Workshop — team presentations + PAIR'18 conference
On Sunday there is always a workshop of all teams after the contest. They share their findings what worked and what did not, what is in reality inside of their smart robots, how they liked the new rules etc. Here you can find PDF presentations of most of the teams.

Výsledky — vítězem Robotour na zámku Lednice je německý tým JECC Fesl!
Třináctý ročník soutěže Robotour se konal v krásném parku zámku Lednice. Opět jsme byli svědky mnoha nečekaných zvratů v chování robotů, ale i skvělých výkonů několika dobře připravených týmů. Zaslouženě zvítězil tým JECC Fesl a to jak v „marathonu” (přes 4km z minulého víkendu), tak v Robotour 2018. (Update 22/9/2018 ARBot video)

Představení týmů — šakal a veterání
Na Robotour 2018, která se bude konat 15. září 2018 v parku zámku Lednice (ČR), se přihlásilo 13 týmů, z nichž však 3 zatím nedoplnily přihlášky. Jedná se většinou o veterány soutěže s výjimkou The JK-Team, což je nový studentstký tým z Deggendorfu a přijede s robotem Jackal od Clearpath Robotics. Opět máme účastníky z České republiky, Německa, Slovenska a Švýcarska.

Registrace — formulář a požadavky
Registrace pro Robotour 2018 je stejná jako loni. Vedle krátkého popisu hardware a software robota, je povinné i YouTube video demonstrující, že je robot schopen homologace. Termín registrace je 31. červenec 2018.

Začátky soutěžních kol

live.robotour.cz


Pravidla

Letos dochází k několika změnám pravidel:
  • automatická nakládka je sice stále povolená, ale nebude nijak bodově hodnocená
  • dosažení místa nakládky, vykládky a návratu do servisní zóny je hodnoceno 10 body
  • za vyjetí z cesty, kolizi a použití STOP tlačítka je nově penále 5 bodů
  • robot může indikovat žádost o ukončení pokusu a skončit bez penále
  • následující cílové pozice budou předávány pomocí QR-kódů
Detailní pravidla jsou k dispozici na GitHubu s tagem ROBOTOUR2018RC3: česky a anglicky.

Ukázky cestiček v zámecké zahradě v Lednici

Vřele doporučujeme si zahradu projít v dostupném Google Street View!

Lokalita

Soutěž bude probíhat primárně v zámecké zahradě v Lednici.


Pokud chcete soutěž nějakým způsobem podpořit nebo máte nějaké doplnění/dotaz, tak se nám prosím ozvěte pomocí kontaktního formuláře.